BURSA / ORHANELİ - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gazi Paşa Mh. M.Dokuyan Cd. No9 16980 Orhaneli/BURSA
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendi-rebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır. İlahiyat fakülteleri ya da diğer fakültelerden mezun olan öğrencilerimizin toplumda imam hatip okulları kültürünün etkisiyle örnek birer şahsiyet olmalarını sağlamak. Bu doğrultuda öğrencilerimizde oluşturulacak imam hatip kültürünün temellenmesi, korunması ve gelecek öğrencilerimiz için dönemin şartlarına göre devinimini sağlamak için gerekli çalışmları yapmak.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve Kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. İmam hatip liselerinin varoluş amacı olan, imam hatip kültürünün yer etmiş olduğu bireyler yetiştirmek.
Yatakhane Koğuşu :4
08:30 16:00
Kaloriferli
Karayolu
İl merkezine 60 km. Orhaneli ilçe merkezinde
43 Erkek öğrenci
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Futbol, Voleybol, Basketbol, Mangala oyunu, Satranç, Masa Tenisi.